Kollisionskontrol med Vico Office

3D Kollisionskontrol

Finder du ofte fejl i dine 3D-modeller?

Flere danske entreprenører oplever problemer med de 3D-modeller, de modtager fra rådgiver. Ofte kan de ikke anvendes direkte i produktionen, og forskellige programmer og filformater skaber forvirring. Fejl i 3D-modellerne opdages som regel først, når byggeriet allerede er i gang, og de fejl koster entreprenøren dyrt – både tidsmæssigt og økonomisk.

Fejl i 3D-modellerne medfører bl.a. at projektet ikke er koordineret på tværs af fag. Typisk giver det kollisioner, dvs. geometriske fejl i projektmaterialet, som gør, at man ikke kan bygge. Fx et vandrør, der rammer en bjælke. En kollision, der på byggepladsen typisk koster fra 5-10.000 kroner og opefter i spildt tid og materialer.

7 gode råd til at sikre kollisionsfrie 3D-modeller.

Uforudsete kollisioner giver ikke kun ekstra omkostninger. De afstedkommer også slåskampe om ansvar samt utilfredshed og ineffektivitet på byggepladsen. Udbedringerne består ofte i hurtige ”hovsa-løsninger”, som går på kompromis med kvaliteten.

Exigo kan enten lære jer selv at udføre kollisionskontrol eller gøre det for jer. Læs mere om vores kurser.

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bisbebjerg

”I sidste ende er det per-samser vores ansvar som bygherrer, at det materiale, der sendes i udbud, er entydigt og fri for kollisioner. Når mængder fra 3D-modellen skal ligge til grund for budgetter (4D), materialeindkøb og tidsplaner (5D), er det afgørende, at IKT aftalerne følges, så projektet bliver projekteret korrekt.”

– Per Sams, Seniorprojektleder, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler

Risikoanalyse af bygbarhed

Med Vico Office kan du foretage bygbarhedsanalyse og kollisionskontrol (clash detection) inden byggestart med udgangspunkt i en samlet 3D-model, der kombinerer alle fag. Fagmodeller vil typisk være fordelt på terræn/landskab, arkitektur, konstruktioner samt afløb, el, VVS og ventilation.

Vælg hvilke bygningsdele, du ønsker at få kontrolleret, og få et visuelt overblik over kollisioner. Du kan håndtere, prioritere og filtrere kollisioner på baggrund af en hurtig og effektiv analyse, som viser påvirkning af mængder, tidsplan og kalkulationer. Kommuniker med projektets andre deltagere via en indbygget kommentarfunktion og opret dine egne rapporter. Læs mere om Vico Offices unikke modul til kollisionskontrol, Constructability Manager.

Spar 40% i uforudsete udgifter

Ved at udføre kollisionskontrol på skærmen inden du går i jorden, sparer du op til 40% i uforudsete udgifter. Derudover sikrer du, at tidsplanen ikke overskrides som resultat af manglende koordinering mellem fagene.

Ønsker du sikkerhed for, at byggeprojektet er velkoordineret og bygbart inden byggestart, er dette løsningen for dig!

Det nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) foretager kollisionskontrol på dele af
projektmaterialet for at sikre bygbarhed
simon

“Der er ingen tvivl om at bygbart projektmateriale er særdeles vigtigt i forhold til økonomi, tid og kvalitet”

– Simon Witt Pedersen, Projektleder, DNU, Region Midtjylland

Lad os hjælpe dig!

Ønsker du et stabilt flow igennem hele byggeprocessen og optimal udnyttelse af byggepladsen? Så er dette løsningen for dig! Vi sidder klar til at hjælpe dig! Ring os op til en uforpligtende snak om dine behov. Du kan også læse mere om de kurser, vi udbyder i Vico Office.


Start med en 30 dages gratis prøvelicens.

Spørgsmål? (+45) 53 55 59 05