Mængdeudtræk fra 2D- og 3D-modeller i Vico Office

2D + 3D Mængdeudtræk

Effektiv risikoanalyse af mængder

Der er mange økonomiske risici forbundet med traditionelle manuelle metoder til optælling af mængder. Det er tidskrævende og giver ofte fejl. Manglende og fejlopgjorte mængder i byggeprojekter medfører fejl i budgetter, tilbud og materialeleverancer. Fejl, der kan få fatale konsekvenser for projektets økonomi og tidsplan.

På større byggesager bliver et projekt ofte udbudt med vejledende mængder. Er der fejl i mængdeopgørelserne i udbudsmaterialet, ligger risikoen hos den vindende entreprenør, hvilket kan koste dyrt i udførelsen. Derfor er det altafgørende at kende fejl i udbudsmaterialet på forhånd. Med udgangspunkt i de rigtige mængder kan du som entreprenør udarbejde en skarp pris uden at bekymre dig om eventuel mængde-risiko i udførelsen.

Læs mere om 5D økonomistyring i Vico Office eller lær at undgå 5 typiske fejl i mængdeopgørelser.

Overblik over de rigtige mængder kan have betydning for, om vi vinder byggesagen

“På større byggesager bliver et projekt ofte udbudt med vejledende mængder. Hvis der er fejl i john_funch_stor1mængdeopgørelser i udbudsmaterialet, ligger risikoen hos os som entreprenører, og det kan koste os dyrt i udførelsen (…) Overblik over de rigtige mængder kan have betydning for, om vi vinder byggesagen eller ej. Med udgangspunkt i de rigtige mængder kan vi udarbejde en skarp pris og behøver ikke at bekymre os om en eventuel unødig mængde-risiko i udførelsen.”

John Funch, adm. direktør, Jorton A/S

Kombiner 2D og 3D

I Vico Office kan du foretage og kombinere 2D og 3D kvantificering af dine mængder. Du kan foretage mængdeudtræk (quantity takeoff) direkte fra dine 2D-tegninger og kombinere disse med mængderne fra din 3D-model. Hermed får du øjeblikkeligt et samlet overblik over mængderne og en næsten automatisk registrering af fejl i mængdeopgørelserne.

Læs mere om Takeoff Manager (Vico Offices effektive modul til automatisk mængdeopgørelse).

Du kan automatisk få dine mængder delt op i lokationer. Det giver dig overblik over mængder i fx øst-fløj, vest-fløj, nord-fløj og syd-fløj.

Læs mere om de store fordele ved Lokationsbaseret planlægning eller om LBS Manager (lokationsopdelingsmodulet i Vico Office).

Spar 80% i planlægningstid

Fleksibiliteten i at kombinere 3D mængdeudtræk med 2D mængdeudtræk og automatisk verificere mængderne fra 3D-modellen giver dig total kontrol over dit projekt. Derudover er det omtrent 80% hurtigere at udarbejde mængdeopgørelser baseret på automatisk mængdeudtræk fra 3D-modeller end på traditionelle 2D tegningsbaserede opmålinger.

Få en top 5 over typiske fejl i mængdeopgørelser.

Ønsker du total overblik over mængder samt kontrol over dit projekt? Så er dette løsningen for dig!

Bravida implementerer BIM med Vico Office

“I Bravida arbejder vi med Vico Office til mængdeudtræk, når der laves revisioner af projekterne. På den
måde kan vi med lokationsopdelingen holde styr på, hvor der bettina_bravida er sket ændringer i stykantallet – og udtrækket bruges derfor også som dokumentation. Ledelsen bad mig implementere BIM hos Bravida. Jeg kendte Vico Office fra tidligere, og havde positiv erfaring med det. Valget faldt derfor naturligt på det, da vi skulle vælge BIM-software. Vi fik et par dages undervisning af Exigo, for at sikre, at vi kom godt fra start.”

Bettina Hahn Andersen, BIM Manager, Bravida Danmark A/S

Lad os hjælpe dig!

Vi sidder klar til at hjælpe dig! Ring os op til en uforpligtende snak om dine behov. Du kan også læse mere om de kurser, vi udbyder i Vico Office.

Start med en 30 dages gratis prøvelicens.

Spørgsmål? (+45) 53 55 59 05