Document Controller

Med Vico Document Controller kan du importere dokumenter i Vico Office samt analysere og sammenligne 2D-tegninger og 3D-modeller. Du kan med fordel anvende dette modul sammen med Vico Constructability Manager for at foretage kollisionskontrol og bygbarhedsanalyser i en og samme software!

Med Document Controller kan du:

  • Sikre at 3D/BIM-modellerne er i overensstemmelse med 2D-tegningerne. Da tegninger stadigvæk ofte er kontraktdokumenter, er det særlig vigtigt.
  • Sammenligne, analysere og granske 2D-tegninger. Angive revisionsområder og problemstillinger.
  • Sammenligne og analysere 3D-modeller. Angive problemstillinger og forbedre kommunikationen i teamet.
  • Linke alle dokumenttyper til dit Vico Office projekt.

Læs mere om fordelene ved Ændringshåndtering i Vico Office.

Dokument- og mappestruktur

Det er meget enkelt at skabe en mappestruktur, der passer til dit projekt. Du kan bl.a. oprette undermapper for at gøre det lettere at navigere rundt i projektet.

Du kan koble mange forskellige dokumenttyper til dit Vico Office projekt, f.eks. fotografier, word- eller excel-dokumenter, film etc. Disse åbner i de tilsvarende eksterne programmer. Fordelen er, at alle dokumenter er samlet et sted, hvormed du hurtigt kan finde de oplysninger, du søger.

2D vs. 2D ændringsstyring

Når du henter minimum to forskellige versioner af de samme tegninger analyseres disse automatisk. Med farvekoder får du hurtigt overblik over, hvilke tegninger, der indeholder ændringer. Du kan selv vælge hvilke farver, der skal rapportere hvilke ændringer.

På den måde kan du fokusere på netop de tegninger, der har bestemte ændringer og studere disse nærmere. Det kan du gøre på flere måder: Anvend delingslinjen eller lad værtøjet markere alle ændringer automatisk

Herefter kan du benytte revisionsskyer samt tegne og skrive direkte på tegningen for derefter at oprette et emne ved hjælp af emnestyringsfunktionen. Her kan du også chatte med dem, som har adgang til projektet.

3D vs. 3D – hvad har ændret sig?

Lad os gå ud fra, at du har fået importeret en ny 3D/BIM-model i Vico Office. Hvordan finder du ud af, hvad der er ændret? Hvad er slettet, hvad er tilføjet og hvad er uforandret?

Det er faktisk meget enkelt. Lad Vico Document Controller søge efter ændringer og opstille dem efter de farver, du har valgt for de respektive ændringer. Du kan også lave en hurtig filtrering ud fra de elementer, der f.eks. er blevet slettet.

Hvis du kombinerer denne funktion med funktionen ”Sammenlign og Opdater”, kan du både få en grafisk visning af de 3D-elementer, som er ændret, samt de mængdeposter, der påvirkes.

2D vs. 3D – samme indhold?

Med Vico Document Controller kan du sammenligne 2D-tegninger med 3D/BIM-modeller. Denne metode er meget vigtig for projektet for at sikre, at 2D-tegningerne indeholder samme status, kvalitet, indhold og detaljeringsniveau som den tilhørende 3D/BIM-model.

Vælg den version af 3D/BIM-modellen samt den 2D-tegning, som du ønsker at sammenligne. Træk herefter i den såkaldte “slider bar” for at få vist eventuelle forskellene i de to overlejrede tegninger/modeller.

Rapporter emner

Rapportfunktionen er særlig anvendelig til at kommunikere med dem, som ikke har adgang til Vico Office. Du opretter dine egne rapportskabeloner og bestemmer selv, hvilke data, du ønsker at præsentere i dine rapporter.

Eksemplet ved siden af viser en rapportskabelon til at rapportere de emner, f.eks. kollisioner og andre problemstillinger, der opdages under granskningsprocessen med Vico Constructability Manager og/eller Vico Document Controller.

Eksporter dine rapporter til f.eks. pdf, Excel eller Word, så de egner sig til videre distribuering.

Find fem fejl…

Der er én forskel mellem tegningen til højre og til venstre – kan du finde den?

4 ud af 8 testpersoner her på kontoret, kunne ikke finde den på under 5 minutter…

Her kan du se hvordan Kasper fandt fejlen med Document Controller på 1/2 minut >>>